Meteen naar de content

blogs

Waarom, daarom Kratom

Jeroen Maarschalkerweerd 25 Mar 2023 0 reacties
Waarom, daarom Kratom

Kratom, een plantje dat nog lang niet iedereen iets zegt maar desondanks steeds meer in de spotlight komt te staan. Althans hier want Kratom wordt al sinds jaar en dag gebruikt in Azië.

Kratom is een plant uit de koffieplanten familie welke sinds lange tijd wordt gebruikt vanwege zijn vele voordelen. In Azië wordt Kratom onder andere ingezet als pijnstiller, opiaat vervanger, kalmeringsmiddel maar kan anderzijds in lage dosering ook als stimulerend middel worden gebruikt. Het wordt dan ook regelmatig weggezet als een vervanger voor cafeïne of nicotine.

Kratom_leaf
Op de Europese markt worden de medicinale eigenschappen steeds meer onderschreven maar wordt Kratom vooralsnog toch voornamelijk praktisch gebruikt. Kratom kan van de meeste mensen praatgrage gesprekspartners maken, je een gevoel van focus geven, je voorzien van een energieboost maar ook je sexleven kortstondig van een flinke opleving voorzien. Het effect van Kratom zit hem vooral in de soort die men gebruikt, Kratom is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren die allemaal hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Hieronder een overzichtje van een aantal Kratom varianten beschikbaar bij Trpprz en de voordelen die men ervan kan ervaren.

White vein Kratom: een Kratom soort die zorgt voor een boost van energie en uithoudingsvermogen. Bij gebruik kan ook lichte euforie worden ervaren. Het lekkerste van White vein Kratom is misschien nog wel de rust en kalmte die je ervaart naarmate de Kratom uitwerkt. Kan dan ook zeer goed gebruikt worden bij slapeloosheid.

Red vein Kratom: Van origine werd deze Kratom voornamelijk ingezet als pijnbestrijder met als fijne bijkomstigheid dat gebruikers een erg relaxed gevoel kunnen ervaren. Het is hiermee ook gelijk een van de minder aanwezige Kratom varianten. Uitermate geschikt voor diegene die op zoek is naar een moment van ontspanning.

Green vein Kratom: Deze variant combineert de eigenschappen van de hierboven in het kort beschreven Kratom soorten. Men kan hierbij zowel een ontspannen als stimulerend gevoel ervaren. Doordat deze Kratom variatie beschikt over meerdere eigenschappen waaronder ook pijnstilling wordt deze regelmatig gecombineerd met overige Kratom soorten om zo het hele spectrum van Kratom te kunnen benutten.

Blue Lilly: De blauwe lotus is weliswaar geen Kratom variant maar wordt wel vaak gebruikt in combinatie met Kratom. De Blue Lilly staat erom bekend te fungeren als een Kratom booster wat ervoor zorgt dat men optimaal van de effecten van Kratom gebruik kan maken.

Andere soorten zoals Red Bali kratom, Green maeng da kratom en combinaties van meerdere soorten Kratom zoals de White x Red vein Kratom of de all in one Kratom zijn ook beschikbaar voor gebruikers die op zoek zijn naar een of meerdere van de goede eigenschappen waarover de verschillende Kratom varianten beschikken. 

Kratom is bij Trpprz verkrijgbaar in diverse vormen waaronder poeders, liquids, capsules en extracten.

Kratom
Praktisch gebruik
Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar Kratom voor de meest uit een lopende redenen. Het wordt door velen vooral ervaren als een duwtje in de rug. Het kan zorgen voor een ontspannen gevoel (red of green vein kratom), je helpen met concentreren (white vein kratom), zorgen voor een betere nachtrust (white of red vein kratom) en ga zo maar door. Voor al het hiervoor genoemde is een kratom variant beschikbaar.

Medicinaal gebruik
De inheemse bewoners van een aantal Aziatische landen passen Kratom al sinds jaar en dag toe als alternatief geneesmiddel en is voor hen dan ook al lang niet meer een alternatief. Kratom wordt in dit deel van de wereld onder andere gebruikt voor klachten als het reguleren van de bloeddruk, pijnverlichting, het versterken van het immuunsysteem, huidaandoeningen en ga zo maar verder. Ook in andere delen van de wereld waaronder Nederland wordt Kratom steeds vaker medicinaal toegepast. Hierbij is vooralsnog enkel sprake van zelfmedicatie aangezien de medicinale werking van Kratom nog volop onderzocht dient te worden voordat het kan worden ingezet door de medische wereld. In Nederland wordt Kratom het vaakst toegepast als alternatief medicijn bij pijnklachten, concentratieproblemen en slapeloosheid. Dit neemt niet weg dat men Kratom voor veel meer zaken toepast en er nog steeds toepassingen worden ontdekt. Kratom wordt tegenwoordig bijvoorbeeld gebruikt als heroïne vervanger voor mensen die willen afkicken. 

Gebruiken van Kratom
Over het gebruik van Kratom kunnen we erg kort zijn. Zoals hierboven al vermeld is kratom in allerlei vormen verkrijgbaar waardoor het erg laagdrempelig is qua consumptie. Het slikken van een pil, zetten van thee of bijvoorbeeld liquid doseren middels druppels. Kijk op onze productpages voor meer informatie over het gebruik van de aangeboden Kratom varianten.

Gebruikers van kratom dienen erop voorbedacht te zijn dat dit middel verslavend kan werken. Deze verslaving kan langzaam toenemen. In het kader van harmreduction heeft een Trpprz een eigen kratom calculator waarbij we het aantal bestellingen kunnen monitoren. Wanneer uit de calculator blijkt dat er sprake is van een mogelijk groeiende verslaving kunnen we contact met je opnemen. 

Pros and Cons
Nu zijn vooral de voordelen van Kratom hierboven al ruimschoots genoemd, alles heeft natuurlijk ook zijn keerzijde en wij raden dan ook absoluut aan om je eerst in te lezen alvorens je besluit tot het nemen of zelfmediceren van Kratom. Onder de nadelen die men kan ervaren vallen onder andere:

 • Gewenning: er zijn genoeg gevallen bekend van mensen waarbij Kratom uitstekend zijn werk doet (denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnstilling) maar waarbij men de neiging krijgt om te snel, teveel te nemen waardoor gewenning ontstaat en de voordelen van Kratom langzaam af nemen.
 • Kratom kan niet worden gecombineerd met drugs of alcohol aangezien deze elkaar kunnen versterken en een negatieve invloed op elkaar kunnen hebben.
 • Er is een groep mensen na het gebruik van Kratom stevige hoofdpijn ervaart.
 • constipatie is een vaker voorkomende bijwerking van Kratom en kan in sommige gevallen relatief lang aanhouden.
 • Bij overmatig gebruik kan slapeloosheid optreden.

 Er zijn uiteraard nog meer voor-en nadelen te benoemen bij het gebruik van Kratom maar wel moet duidelijk worden gezegd dat Kratom bij normaal gebruik volstrekt veilig is en in verhouding tot andere middelen verreweg het minst verslavend werkt.

Conclusie
Kratom is een fantastisch natuurproduct met vele voordelen waardoor deze voor een zeer grote doelgroep voor de meest uiteenlopende doeleinden te gebruiken is. Wij van Trpprz zijn dan ook van mening dat Kratom vooralsnog te weinig wordt gevonden. Wel moet worden gezegd dat Kratom is voor de verstandige gebruiker die enige zelfdiscipline heeft zodat de voordelen van Kratom optimaal kunnen worden benut. Wij raden je dan ook aan om eens een kijkje te nemen tussen de diverse door Trpprz aangeboden Kratom producten en je horizon te verbreden.

Vorige blog
Volgende blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Bedankt voor het abonneren

Selecteer opties

Pas aan
is toegevoegd in je winkelwagen
Algemene voorwaarden

 • Bestellen is op eigen risico van de klant. Wij verzenden internationaal (naar vele landen in de wereld) maar wij kunnen niet elke wet (+ interpretatie) op elk van onze producten in elk land bijhouden. De klant gaat ermee akkoord verantwoordelijk te zijn om de wetten van zijn/haar eigen land te respecteren. Daarom belooft de koper in elke situatie geen gerechtelijke stappen te ondernemen tegen onze website, ons bedrijf en de mensen die voor ons bedrijf werken.
 • TRPPRZ garandeert dat alle bestellingen die betaald zijn, op een degelijke en discrete manier worden verzonden en verpakt. TRPPRZ is echter niet aansprakelijk voor enige schade of verlies veroorzaakt door het gebruik, de bestelling of de levering van onze artikelen aan of door u. Helaas kunnen douane- of postvoorschriften in het buitenland ingrijpen, waardoor uw zending enkele dagen vertraging oploopt of helemaal niet aankomt. We hebben echter wel hoge slagingspercentages.
 • Klanten beloven dat ze onze producten niet zullen doorverkopen op een commerciële manier (legaal of niet-legaal). Het gebruik mag enkel persoonlijke verlichting zijn, en om te delen onder vrienden. Tenzij u een bedrijf bent met een legaal belastingnummer en commerciële ID. Als er enige reden is om aan te nemen dat de bron van de betaling/het geld van de klant van frauduleuze oorsprong is, of de bestemming van onze producten anders zal zijn dan hierboven beschreven, zal dit leiden tot een ontzegging van de service van onze kant plus een terugbetaling.
 • TRPPRZ verkoopt niet aan minderjarigen of aan grote baby's. Wie bestelt, moet minstens 18 jaar oud zijn en in staat en bereid zijn om onze instructies aandachtig te lezen en op te volgen. Door een bestelling te plaatsen, verklaart de klant meerderjarig te zijn. Indien wij reden hebben om aan te nemen dat niet aan deze voorwaarde is voldaan, kunnen wij genoodzaakt zijn om een kopie van een legitimatiebewijs te vragen.
 • Wij verzenden nadat de betaling is ontvangen.
 • TRPPRZ producten & diensten zijn van toepassing op de Nederlandse wetgeving.
 • De klant belooft de productinformatie op onze website (en elders op het web) te lezen alvorens te bestellen en alvorens de goederen te gebruiken of te verbruiken. TRPPRZ ziet het informeren van bezoekers over haar producten als een van haar belangrijkste doelen, maar is op geen enkele manier verantwoordelijk voor ongelukken of schade veroorzaakt aan persoon(en) of goederen, door enig product aan de koper van onze producten. Er kunnen potentiële risico's zijn, naast voordelen, bij het nemen van paddo's. In geval van twijfel, gelieve u te onthouden. Hoewel een groeiend aantal mensen (ook in de academische wereld) gelooft dat paddo's bij verstandig gebruik voordelen kunnen opleveren voor iemands leven, is dit nog geen geaccepteerde opvatting in de reguliere gezondheidszorg. Vandaar dat TRPPRZ, zolang onze producten nog controversieel zijn, geen 'officiële' medische claims doet.
 • this is just a warning
  Inloggen
  Winkelwagen
  0 Artikelen