Magic Truffels met mystieke kracht: zijn dit drugs of bieden ze een reis naar verlichting en verbeeldingskracht?

Goed, je bent dus nieuwsgierig naar Magic truffels. Over de herkomst, geschiedenis, bijbehorende culturen, soorten en potentieel medische toepassingen zijn talloze informatiebronnen beschikbaar. 
Maar ga je voor de allereerste keer Magic truffels doen en zit je vol met vragen of wil je er gewoon meer van weten? De meest gestelde vragen over Magic truffels hebben wij hier voor je samengesteld. Wordt je vraag toch niet beantwoord stel hem dan hier. Wist je dat je zelfs gratis persoonlijk advies kunt krijgen bij aankoop van onze Magic truffels? Bekijk hiervoor de tab Persoonlijk advies bij elke productpagina van onze collectie psilocybine truffels.

Wat zijn Magic of Magische truffels?

Psilocybine truffels, staan in de volksmond bekend als Magic of Magische truffels. Aangezien wij bij TRPPRZ medisch onderzoek willen ondersteunen hoe psilocybine kan bijdragen aan de geneeskunde spreken wij liever over psilocybine truffels.

Psilocybine truffels zijn de ondergrondse delen van bepaalde schimmelsoorten die psilocybine bevatten. Psilocybine is een psychoactieve stof die hallucinogene effecten kan veroorzaken wanneer de truffels worden geconsumeerd. 

samenstelling psilocybine

Structuurformule van psilocybine

Deze truffels behoren tot hetzelfde geslacht (Psilocybe) als de bekendere paddo's, die bovengronds groeien. Verkoop van verse paddo’s is illegaal in Nederland, je mag ze echter wel zelf kweken, dat kan eenvoudig met onze growkits.
Psilocybine truffels worden ook wel "sclerotia" genoemd en vormen een compacte massa van mycelium; het netwerk van schimmeldraden. De truffels groeien ondergronds als een overlevingsmechanisme van de schimmel.

Psilocybine truffels worden vaak gebruikt vanwege hun psychedelische effecten. Wanneer ze worden geconsumeerd, worden de actieve bestanddelen zoals psilocybine omgezet in psilocine, wat vervolgens de neurotransmitter serotonine beïnvloedt in de hersenen. Dit kan leiden tot veranderde perceptie, verhoogde creativiteit, veranderde gemoedstoestanden en visuele hallucinaties.

Wat doen Magic Truffels met je?

De belangrijkste werkzame stof in magic truffels is psilocybine, die in het lichaam wordt omgezet in psilocine. Psilocine bindt zich aan de serotonine-receptoren in de hersenen die de mogelijke effecten kunnen veroorzaken:

Veranderde perceptie

Magic truffels kunnen de manier waarop je de wereld waarneemt veranderen. Dit kan zich uiten in intensere kleuren, vervormde vormen en patronen, veranderingen in de diepteperceptie en verhoogde gevoeligheid voor zintuiglijke prikkels. Objecten kunnen zachtjes pulseren waardoor het lijkt alsof deze “ademen”.

Veranderde gedachten en bewustzijnstoestand

Tijdens een trip op magic truffels kunnen gedachten en denkprocessen anders aanvoelen. Je kunt diepere inzichten en verbanden ervaren, evenals veranderingen in de stroom van gedachten en het gevoel van tijd.

Emotionele intensiteit

Magic truffels kunnen emoties versterken en intensiveren. Dit kan zowel positieve als negatieve emoties omvatten. Sommige mensen ervaren een gevoel van vreugde, verbondenheid en empathie, terwijl anderen ook gevoelens van angst of ongemak kunnen ervaren. Gevoelens van angst of ongemak zijn uiteraard niet de gewenste effecten, maar kunnen voorkomen. Is het je eerste keer en ben je bezorgt dat deze effecten jou gaan overkomen? Zorg dan voor een vertrouwde tripsitter die je weet te kalmeren. De tripsitter kan je helpen te relativeren en het ongemak weg te nemen. Houden de ongewenste effecten aan? Blijf je vasthouden aan de tripsitter en neem de inhoud van onze Tripstopper. Hierdoor zal je versneld uit je ervaring worden gehaald.

Spirituele ervaringen

Voor sommige mensen kunnen magic truffels een spirituele dimensie toevoegen aan hun ervaring. Ze kunnen gevoelens van eenheid, transcendentie en verbondenheid met het universum bevorderen.

Creativiteit en verbeeldingskracht

Magic truffels kunnen de creativiteit en verbeeldingskracht versterken, waardoor je nieuwe inzichten en perspectieven kunt verkennen. Heb je als doel om meer creativiteit of verbeeldingskracht uit je psilocybine truffels te halen? Hiervoor zijn onze Magic Truffels Tampanensis uitermate geschikt.

Welke magic truffels als beginner?

Voor beginners bevelen we milde tot gemiddeld sterke truffelsoorten aan. Deze soorten hebben over het algemeen een iets lagere concentratie psilocybine, wat kan zorgen voor een minder intense ervaring. Deze truffelsoorten bevelen we aan voor beginners:

Psilocybe Mexicana
Deze truffelsoort staat bekend om zijn milde tot gematigde effecten. Het kan een zachte, vrolijke en euforische ervaring bieden, en is geschikt voor beginners die voor het eerst truffels willen proberen.

Psilocybe Tampanensis
Ook bekend als de Philosopher's Stone, is deze truffelsoort populair bij beginners. Het biedt over het algemeen een zachte tot gemiddelde ervaring met milde visuele effecten en veranderde perceptie.

Het is belangrijk om te onthouden dat individuele gevoeligheid voor psychedelica kan variëren, dus zelfs bij mildere truffelsoorten kunnen de effecten nog steeds intens zijn. Het is altijd verstandig om met een lage dosis te beginnen en geleidelijk de dosis op te bouwen naarmate je meer vertrouwd raakt met de effecten. Je kan altijd beginnen met de helft van de dosering. Als de effecten je bevallen kan je na een uur de overige truffels nemen.

Daarnaast is het raadzaam om de specifieke kenmerken van elke truffelsoort te onderzoeken voordat je een keuze maakt. Dit helpt je om beter te begrijpen wat je kunt verwachten en welke ervaring het beste bij je past.

Als beginner is het zeer aan te raden om truffels te gebruiken onder begeleiding van ervaren mensen (zoals een tripsitter) en in een veilige en vertrouwde omgeving. Het hebben van een ondersteunend en begripvol gezelschap kan de ervaring positiever maken en je geruststellen tijdens de trip.

Hoeveel magic truffels voor de eerste keer?

Als je voor de eerste keer truffels gebruikt wordt over het algemeen aanbevolen om een lage tot gemiddelde dosis te nemen. Dit stelt je in staat om de effecten te verkennen en te wennen aan de ervaring zonder overweldigd te raken. De exacte dosering is afhankelijk van de specifieke soort truffels en je individuele gevoeligheid, maar over het algemeen wordt een dosis van 5 tot 10 gram truffels aanbevolen voor beginners.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van truffels subjectief zijn en variëren van persoon tot persoon. Wat voor de ene persoon een milde ervaring is, kan voor een ander al intenser zijn. Daarom is het verstandig om altijd voorzichtig te beginnen en geleidelijk de dosis op te bouwen als je meer ervaring opdoet. Je kan altijd beginnen met de helft van de dosering. Als de effecten je bevallen kan je na een uur de overige truffels nemen.

Daarnaast is het van groot belang om de juiste setting en mindset te creëren voordat je truffels gebruikt. Zorg voor een veilige en vertrouwde omgeving, omringd door mensen waar je je prettig bij voelt. Het hebben van een tripsitter, iemand die nuchter is en ervaring heeft met psychedelica, kan ook waardevol zijn.

Onthoud dat verantwoordelijk gebruik van truffels inhoudt dat je jezelf goed informeert, respect hebt voor de substantie en zorgt voor een positieve en ondersteunende omgeving.

Hoeveel gram van magic truffels?

Bij TRPPRZ hebben we magic truffels, psilocybine-truffels, al vanaf 10 gram. Dat zijn onze psilocybe Atlantis, psilocybe Mexicana en psilocybe Tampanensis.

Dit betekent niet dat je meteen de volledige dosis hoeft te consumeren. Met microdosing neem je immers 0,5 gram tot maximaal 1,5 gram verse truffel. Onze persoonlijke ervaring is dat wij het prettigst ervaren om eerst de helft van een dosering te nemen en ongeveer drie kwartier tot een uur het restant. Zo gaan we met een rustige flow onze mystieke ervaring in.

Hoe lang niet eten voor magic truffels?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om enkele uren voor het consumeren van magic truffels niet te eten. De precieze tijdsperiode kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele gevoeligheid, de soort truffels en de gewenste ervaring.

Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 2 tot 3 uur voor het innemen van magic truffels niet te eten. Dit komt doordat voedsel in je maag de opname van psilocybine, de actieve stof in truffels, kan vertragen. Door op een lege maag truffels te consumeren, kunnen de effecten sneller en intenser optreden.

Het is echter belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en behoeften. Sommige mensen kunnen een gevoelige maag hebben en merken dat ze misselijk worden als ze truffels op een lege maag innemen. In dat geval kan het nuttig zijn om licht voedsel te eten, zoals fruit, enkele uren voor het gebruik van truffels.

Als je ervoor kiest om te eten voordat je truffels gebruikt, is het het beste om voedingsmiddelen te vermijden die zwaar op de maag liggen, zoals vetrijk voedsel en grote maaltijden. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven door voldoende water te drinken, omdat uitdroging de effecten van truffels kan beïnvloeden.

Kortom, het is raadzaam om enige tijd niet te eten voordat je magic truffels gebruikt, maar de exacte tijdsperiode kan variëren afhankelijk van je persoonlijke behoeften en tolerantie. Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn en naar je eigen lichaam te luisteren.

Hoe voel je je de dag na magic truffels?

De ervaringen op de dag na het gebruik van magic truffels variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen rapporteren mensen een breed scala aan emoties en fysieke sensaties na het gebruik van truffels. Hier zijn enkele mogelijke effecten die je kunt ervaren:

Verhoogde gevoeligheid en emotionele intensiteit

Sommige mensen kunnen zich de dag na het gebruik van truffels gevoeliger voelen voor emoties en prikkels in hun omgeving. Dit kan zowel positieve als negatieve emoties omvatten.

Verhoogde helderheid en inzicht

Na een truffelervaring melden sommige mensen een gevoel van mentale helderheid en een groter inzicht in hun gedachten, emoties en persoonlijke patronen.

Vermoeidheid

Het gebruik van truffels kan fysiek en mentaal intensief zijn. Hierdoor kun je je de dag na het gebruik enigszins vermoeid voelen. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Reflectie en integratie

Veel mensen ervaren dat de dag na het gebruik van truffels een periode is waarin ze reflecteren op hun ervaringen en proberen ze te integreren in hun dagelijks leven. Dit kan leiden tot inzichten en persoonlijke groei.

Euforie en tevredenheid

Sommige mensen melden een gevoel van euforie, tevredenheid en dankbaarheid na een truffelervaring. Ze kunnen een vernieuwde waardering hebben voor het leven en een gevoel van verbondenheid met zichzelf en de wereld om hen heen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van truffels en de nasleep ervan subjectief kunnen zijn en afhangen van verschillende factoren, waaronder de dosis, de omgeving, de mindset en de individuele gevoeligheid. Het is essentieel om goed voor jezelf te zorgen na het gebruik van truffels en de tijd te nemen om de ervaring te integreren en na te denken over de inzichten die je hebt opgedaan.

Kan je slapen als je magic truffels op hebt?

Het kan moeilijk zijn om te slapen terwijl de effecten van magic truffels nog actief zijn. Magic truffels bevatten de psychoactieve stof psilocybine, die invloed heeft op je bewustzijn, perceptie en denkprocessen. De effecten van truffels kunnen enkele uren aanhouden, meestal tussen de 4 en 6 uur, maar soms zelfs langer.

Tijdens een trip op truffels kunnen je gedachten actief zijn en kan je geest alert blijven. Dit kan het moeilijk maken om tot rust te komen en in slaap te vallen. Bovendien kunnen de visuele en mentale effecten van truffels ook je slaappatroon verstoren.

Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte reactie op truffels kan variëren per individu. Sommige mensen kunnen in slaap vallen nadat de piekeffecten zijn afgenomen, terwijl anderen merken dat ze zich nog steeds alert voelen en moeite hebben om te slapen.

Als je van plan bent om truffels te gebruiken, is het raadzaam om hiermee rekening te houden en ervoor te zorgen dat je voldoende tijd hebt voor de trip en het herstel voordat je wilt gaan slapen. Zorg voor een rustige en ontspannen omgeving om jezelf te helpen kalmeren na de trip. Als je merkt dat je moeite hebt om te slapen, kun je ontspanningstechnieken proberen, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie of luisteren naar rustgevende muziek om je te helpen ontspannen.

Het is belangrijk om je eigen lichaam en behoeften te respecteren. Als je je erg vermoeid voelt na een truffelervaring, maar niet in staat bent om te slapen, kun je proberen te rusten of te ontspannen, zelfs als je niet volledig in slaap valt.

Kun je een bad trip krijgen van magic truffels?

Ja, het is helaas mogelijk om een bad trip te ervaren bij het gebruik van magic truffels. Een bad trip verwijst naar een onplezierige, angstige of verontrustende psychedelische ervaring. Hoewel veel mensen positieve en verrijkende ervaringen hebben met truffels, kan de intense verandering in perceptie en bewustzijn soms ook negatieve emoties en angsten naar voren brengen.

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een bad trip, waaronder:

Mentale toestand

Als je al angstig, gestrest of neerslachtig bent voordat je truffels gebruikt, loop je mogelijk een groter risico op een negatieve ervaring.

Omgeving

Een onveilige, drukke of onbekende omgeving kan bijdragen aan gevoelens van angst en paranoia tijdens een trip.

Dosering

Het innemen van een te hoge dosis truffels kan de kans op een overweldigende ervaring vergroten.

Onvoorbereid zijn

Onvoldoende voorbereiding, gebrek aan kennis over psychedelica en het ontbreken van een vertrouwde tripsitter kunnen de kans op een negatieve trip vergroten.

Hoe kom je uit een bad trip van magic truffels?

Wat kan je doen om uit een bad trip te komen?

Als je tijdens het gebruik van truffels merkt dat je een bad trip begint te ervaren, zijn er enkele strategieën die je kunt proberen:

Creëer een veilige omgeving

Verander je omgeving naar een rustige, vertrouwde en comfortabele plek. Verminder externe prikkels zoals fel licht, harde geluiden en drukte.

Verander je focus

Probeer je aandacht te verleggen naar iets anders, zoals ontspannende muziek, ademhalingsoefeningen of visuele afleiding.

Trip sitter

Als je een tripsitter hebt, laat die persoon je ondersteunen en geruststellen. Ze kunnen je helpen door middel van kalmerende gesprekken en begeleiding. Wil je uit je psychedelische ervaring? Zorg er dan voor dat je onze Tripstopper bij de hand hebt.

Positieve mindset en acceptatie

Probeer jezelf gerust te stellen en accepteer dat je een intense ervaring doormaakt. Herinner jezelf eraan dat de effecten tijdelijk zijn en dat je veilig bent.

Het is belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met psychedelica en te zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving tijdens het gebruik ervan. Als je je zorgen maakt over het ervaren van een bad trip, is het wellicht verstandig om te overwegen om truffels niet te gebruiken of dit te doen onder begeleiding van ervaren personen. Wist je dat je GRATIS persoonlijk advies van ons kunt krijgen?

Nog meer tips om uit een (bad) trip van magic truffels te komen

Als je een trip op truffels doormaakt en je wilt eruit, dan zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

  1. Neem de inhoud van onze Tripstopper.
  2. Creëer een rustige en veilige omgeving: Zorg ervoor dat je je in een vertrouwde en comfortabele omgeving bevindt. Verminder externe prikkels zoals fel licht, harde geluiden en drukte.
  3. Verander je focus: Probeer je aandacht te verleggen naar iets anders om je geest af te leiden. Luister naar rustgevende muziek, kijk naar ontspannende beelden of concentreer je op je ademhaling.
  4. Ademhaling en ontspanningsoefeningen: Diepe, langzame ademhaling kan helpen om je te kalmeren en te ontspannen. Probeer bewust diep in te ademen, je adem even vast te houden en dan langzaam uit te ademen.
  5. Accepteer en omarm de ervaring: Probeer de ervaring te accepteren en te omarmen, zelfs als het intens of verwarrend is. Verzet je niet tegen de trip, maar probeer er doorheen te gaan en de inzichten en emoties te laten stromen.
  6. Tripsitter of ondersteuning: Als je een vertrouwde tripsitter hebt, kunnen zij je ondersteunen en geruststellen tijdens de trip. Ze kunnen je herinneren dat de effecten tijdelijk zijn en je helpen om kalm te blijven.
  7. Afleiding en ontspanning: Probeer jezelf af te leiden met ontspannende activiteiten, zoals het luisteren naar rustgevende muziek, het kijken naar een kalmerende film of het omringen met comfortabele objecten.
  8. Tijd en geduld: Onthoud dat de effecten van truffels na verloop van tijd vanzelf zullen afnemen. Geef jezelf de tijd en het geduld om de trip te laten vervagen en je weer meer gegrond te voelen.

Hoe sterk zijn magic truffels?

Magic truffels, of psilocybine truffels, bevatten de psychoactieve stof psilocybine. De sterkte van magic truffels is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de soort truffel, de kweekomstandigheden, de oogsttijd en de individuele gevoeligheid van de gebruiker.

Magic Truffels en psilocybine

De belangrijkste psychoactieve component van magic truffels is psilocybine. Deze stof wordt omgezet in psilocine wanneer het wordt ingenomen. Psilocine bindt zich aan serotonine-receptoren in de hersenen, wat resulteert in veranderingen in de perceptie, gedachten en emoties van de gebruiker.

De sterkte van magic truffels wordt vaak uitgedrukt in termen van de hoeveelheid psilocybine die ze bevatten. Dit wordt meestal gemeten in milligrammen per gram (mg/g). Er zijn verschillende soorten truffels en elke soort kan een ander gehalte aan psilocybine hebben. Typisch varieert het psilocybinegehalte van magic truffels tussen de 0,2 en 1,0 mg/g.

Het is belangrijk op te merken dat de sterkte van magic truffels niet alleen afhankelijk is van de hoeveelheid psilocybine, maar ook van de persoonlijke ervaring en de omgeving waar ze worden ingenomen. Dosering, mindset en verwachtingen kunnen allemaal invloed hebben op de ervaring met magic truffels.

Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het gebruik van psychoactieve stoffen zoals magic truffels. Het is aan te raden om een juiste dosis te kiezen, een veilige omgeving te creëren en indien mogelijk een ervaren tripsitter te hebben om je te begeleiden tijdens de ervaring.

Wat zijn de sterkste magic truffels?

Er zijn verschillende soorten magic truffels en de sterkte kan variëren. Het gehalte aan psilocybine, de belangrijkste psychoactieve stof in magic truffels, is afhankelijk van de soort truffel. Over het algemeen worden truffels met een hoger gehalte aan psilocybine als sterker beschouwd.

Enkele van de truffelsoorten die vaak worden beschouwd als potent en hoog in psilocybine zijn onder andere:

Psilocybe Utopia: Deze truffels staan bekend om hun sterke effecten en intense visuele waarnemingen. 

Psilocybe Hollandia: Deze truffels worden ook beschouwd als een van de sterkere soorten en kunnen een intense en langdurige trip veroorzaken. 

 Psilocybe Atlantis: Ook bekend als de Atlantis truffel, dit type truffel wordt vaak beschouwd als potent en kan een diepe en introspectieve ervaring bieden.
 Psilocybe Roseus: deze relatief nieuwe truffel hoort bij de sterkere truffelsoorten. Deze truffels noemen we bij TRPPRZ de Pink Paradise truffels. Deze truffels overladen je met liefde en een warme deken die voelt als een knuffel van je beste vriend(in).

Is 10 gram magic truffels veel?

Over het algemeen wordt 10 gram truffels beschouwd als een hoge dosering en kan een sterke psychedelische ervaring veroorzaken. Ook hiervoor geldt dat dit per persoon sterk kan variëren. Dit is afhankelijk van de ervaring van de gebruiker, de mindset, gevoeligheid en individuele gesteldheid.

Wat doet 1 gram magic truffels?

De effecten van 1 gram magic truffels variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van verschillende factoren, zoals individuele gevoeligheid, de soort truffels en de omstandigheden waarin ze worden gebruikt. Over het algemeen kan 1 gram truffels echter een mild tot matig psychedelisch effect veroorzaken.

Doorgaans wordt deze maximale hoeveelheid gebruikt voor microdosing. Met microdosing is het niet de bedoeling dat je duidelijk verandering van perceptie of andere effecten ervaart.

Kan je alcohol drinken met magic truffels?

Hier kunnen we heel kort over zijn. Doe het NIET. Er zijn verschillende redenen waarom het combineren van alcohol en truffels riskant zijn.

Versterking van effecten: Zowel alcohol en truffels kunnen je bewustzijn en perceptie beïnvloeden. Wanneer ze samen worden gebruikt, kunnen ze elkaars effecten versterken, wat kan leiden tot een intense en onvoorspelbare ervaring. Dit kan zowel positieve als negatieve effecten hebben, afhankelijk van verschillende factoren.

Verhoogde kans op angst en verwarring: Het combineren van alcohol met truffels kan de kans vergroten op gevoelens van angst, paranoia, verwarring en desoriëntatie. Dit kan de tripervaring negatief beïnvloeden en leiden tot een onplezierige ervaring.

Lichamelijke gezondheid en veiligheid: Truffels kunnen lichamelijke effecten hebben, zoals veranderingen in bloeddruk en hartslag. Alcohol kan ook invloed hebben op je fysieke gesteldheid. Het combineren van deze stoffen kan het risico op ongewenste effecten op je lichaam verhogen.

Verminderde helderheid en introspectie: Alcohol staat erom bekend dat het de cognitieve functies en helderheid van denken kan verminderen. Als je truffels gebruikt voor introspectieve doeleinden, kan het gebruik van alcohol dit vermogen belemmeren.

Hoe duur is 10 gram magic truffels?

Bij TRPPRZ heb je 10 gram magic truffels vanaf € 12,95. Dit zijn onze magic truffels Tampanensis.

Klik hier om naar onze magic truffels te gaan van 10 gram.

Is er al klinisch onderzoek gedaan naar psilocybine?

Onderzoeken naar hoe psilocybine kan bijdragen in de geneeskunde zijn volop bezig bij diverse centra. Meer informatie vind je hier.

Heb je een vraag die hier niet wordt beantwoord?

Stel je vraag dan door een e-mail te sturen aan info@trpprz.com. Je mag ons uiteraard ook een berichtje of Whatsapp sturen via 06-13 522 686.