Meteen naar de content

blogs

Soorten psychedelicatessen

Kjeld Biersteker 25 Mar 2023 0 reacties
Soorten psychedelicatessen

Psychedelica, een mooie verzameling producten die je een andere perceptie geven van ruimte en tijd. In dit artikel maken we een korte trip langs de velden en kijken we naar gebruik, de effecten de verkrijgbaarheid en legaliteit van diverse psychedelica. Hallucinogenen komen er in allerlei soorten en maten maar voor dit artikel beperken wij ons tot de 5 meest bekende en gebruikte.

Om te beginnen magic mushrooms (paddo’s) en truffels. Deze psychedelische paddenstoelen zijn momenteel de meest populaire en waarschijnlijk ook bekende vorm van psychedelica en worden al jarenlang door verschillende doelgroepen voor de meest uiteenlopende doeleinden ingezet. Nu zijn paddo’s in Nederland (en vele andere landen) illegaal, truffels zijn dit niet en zijn dan ook in allerlei variaties verkrijgbaar bij Trpprz.

Truffels worden gewoonlijk geconsumeerd door deze simpelweg te eten of er thee van te zetten. Nu geeft het eten van truffels over het algemeen het beste of sterkste effect, het drinken van truffels is net even laagdrempeliger en wordt dan ook vaak als alternatief toegepast.

De effecten van truffels spreken voor velen tot de verbeelding, de mensen die er reeds kennis mee hebben gemaakt zullen onderschrijven dat de trip met zowel visuele als auditieve hallucinaties gepaard kunnen gaan waarbij de het visuele aspect over het algemeen de boventoon voert. Heb je zelf goede ervaringen met de consumptie van truffels? Maak je mede liefhebbers wat wijzer en deel je verhaal door deze op te sturen en wij zullen deze (indien gewenst anoniem) posten op onze website! 

Magic truffels

Bij Trpprz is een groot assortiment aan diverse truffels in verschillende gradaties verkrijgbaar waardoor voor een ieder een truffel naar wens te vinden is. Van belang is wel dat je kiest voor een truffel die bij je past. Ben je een beginner? Wees niet overenthousiast en bestel een truffel met een “gematigd” effect. Wil je toch je grenzen verleggen dan raden wij aan om in ons assortiment te kijken en met de keer je grens een beetje verder op te rekken!

Toch een waaghals? Wees niet eigenwijs en zorg in ieder geval dat je een tripstopper in huis hebt! Niks zo vervelend als een slechte ervaring waardoor het plezier (en de overige voordelen) in het gebruik van truffels verdwijnt. Aangezien wij niet alleen willen meewerken aan je trip maar je deze ook verantwoord willen laten ervaren vind je in ons assortiment ook een tripstopper voor vrijwel elke trip. Ben jij die control freak die de volledige controle wil hebben en houden over zijn truffels dan is het ook nog mogelijk om je eigen truffels te kweken! Bij Trpprz zijn diverse truffel growkits verkrijgbaar waarmee je zelf aan de slag kunt en het proces van A tot Z zelf kunt doorlopen. Dit geeft naast een goede trip ook nog eens de nodige voldoening.

Naast bovengenoemde zijn er natuurlijk nog genoeg andere psychedelica te vinden, de meeste hiervan, of in ieder geval de meest gebruikte zijn echter bijna allemaal illegaal. Hieronder vind je een korte opsomming van de overige 4 psychedelica die we in dit artikel willen behandelen. Nu zullen ook hier mensen bij zweren, desondanks willen wij hier benadrukken dat sommige van deze producten door de illegaliteit en wijze van produceren niet altijd even veilig zijn voor consumptie. Er is dan ook vaak niet te herleiden of deze middelen op een verantwoorde en veilige wijze zijn geproduceerd en samengesteld. 

De eerste die we willen benoemen is salvia. Goed verkrijgbaar en net zoals truffels legaal in Nederland. deze plant doet zeker niet onder voor de truffels maar heeft wel zo zijn eigen effecten, voor- en nadelen. Salvia is minstens zo potent als de de truffel en hier dient dan ook rekening mee te worden gehouden. Salvia kan hevige hallucinaties en een sterke trip veroorzaken. Bij gedoseerd gebruik echter kan het ook als alternatief medicijn worden ingezet. Bij Trpprz is salvia verkrijgbaar uit de Indian Elements lijn en Mystic Herbs. Door de verschillende doseringen is onze salvia voor beide doeleinden uitstekend toe te passen. Van Salvia is bekend dat de heftigste tripreacties kunnen optreden bij het roken ervan (let op, heftig is niet altijd positief, lees je dan ook goed in voor je hieraan begint), wil men zich echter meer richten op de medicinale werking of een “mildere” trip ervaren (wat wij van Trpprz aanraden) dan wordt geadviseerd op de bladeren te kauwen maar deze niet door te slikken en pak en beet 10 minuten in de mond te houden, het sap uit de salvia kan hierdoor worden opgenomen en doet de rest. Als alternatief zou je je ook nog op kanna kunnen oriënteren, ook verkrijgbaar bij Trpprz uit de Mystic Herbs lijn maar let wel, het is wel degelijk een andere ervaring maar wie weet ook wel een verrijking!

De volgende die we willen benoemen is DMT (voor de meeste beter bekend als de werkzame stof in ayahuasca); Weer zo’n afkorting, DMT…. de meeste mensen hebben hier niet direct van gehoord maar ayahuasca doet bij de meeste mensen toch wel een belletje rinkelen. Vaak geassocieerd met de sjamanen uit Zuid Amerika en met  “zuiverende” rituelen uit de wat vagere geloofsstromingen. DMT is waarschijnlijk een van de meest potente hallucinerende natuurproducten die verkrijgbaar is. Daarom ook zeker niet te onderschatten. Wij zijn persoonlijk van mening dat het gebruik van ayahuasca voor een specifieke doelgroep uitstekend toepasbaar is en zeer zeker een aantal positieve en bevorderende werking kan hebben, anderzijds denken wij ook dat er voor de groep die ayahuasca wil gebruiken puur voor de trip beter op zoek kan naar een iets minder intense en toegankelijkere trip. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kratom, absoluut niet hetzelfde maar zeker een aanrader voor de mensen die op zoek zijn naar een intense trip. Kratom werkt op diverse receptoren en voert je net als ayahuasca mee op een heerlijke en misschien wel oog openende trip. Kratom is bij TRPPRZ in verschillende vormen verkrijgbaar en dus ook laagdrempelig qua consumptie. Houdt er wel rekening mee dat door de intensiteit wordt aangeraden voorzichtigheid te betrachten bij het frequent gebruiken van kratom.

De volgende op ons lijstje is LSD;

Zeer potent en vooral qua naam vrij bekend. Toch is LSD een drug die niet voor iedereen direct goede vibes oproept. Niet geheel onterecht, een hoeveelheid LSD ter grote van een zandkorrel is al dusdanig potent dat het voor een sterk effect kan zorgen. Ook zorgt LSD voor een trip die lang aanhoudt, trips tot wel 12 uur zijn zeker niet ondenkbaar. Bij gebruik van LSD worden bijna alles intenser beleeft. Kleur, geluid en geur, alles krijgt een boost. Ook een verlies van het begrip tijd is zeker niet onbekend. Ervaringen met LSD zijn dan ook wisselend, de een zweert erbij en de ander vindt het veel te heftig. Bij TRPPRZ hebben wij een aantal alternatieven die een stuk toegankelijker zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar Royal T of Trip-e. Lekker laagdrempelig en een uitstekende instap voor de tripper die zich oriënteert op de geschikte trip voor hem of haar. In tegenstelling tot LSD (wat niet voor iedereen goed bruikbaar is tijdens bijvoorbeeld feestjes) zijn zowel de royal T als de Trip-e hier uitermate geschikt voor.

Mescaline, Peyote (cactus)

Misschien wel de meest toegankelijke en tegelijkertijd minst gevonden/gebruikte vorm van psychedelica. In de peyote cactus is de psyschoactieve stof mescaline aanwezig. Deze stof maakt de peyote cactus aan als afweermechanisme tegen roofdieren. Laten wij, waarschijnlijk het gevaarlijkste roofdier op deze wereld hier nu net ons voordeel mee kunnen doen. Mits juist gedoseerd kan de in de peyote cactus aanwezige mescaline zorgen voor een hevige, intense trip ervaring die ongeveer een uur of 6 kan aanhouden. Nu wordt de drug voornamelijk recreatief gebruikt, ook vanuit medisch oogpunt of als als aanvulling op meditatie wordt de peyote cactus regelmatig toegepast. De peyote cactus werkt in op de serotonine receptoren welke een erg grote rol spelen in het bepalen van onze stemming. Het is dan ook zeker aan te raden om als je met de peyote cactus en dus mescaline wil experimenteren dat je er voor zorgdraagt dat je in de juiste state of mind bent. 

 

Vorige blog
Volgende blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Bedankt voor het abonneren

Selecteer opties

Pas aan
is toegevoegd in je winkelwagen
Algemene voorwaarden

 • Bestellen is op eigen risico van de klant. Wij verzenden internationaal (naar vele landen in de wereld) maar wij kunnen niet elke wet (+ interpretatie) op elk van onze producten in elk land bijhouden. De klant gaat ermee akkoord verantwoordelijk te zijn om de wetten van zijn/haar eigen land te respecteren. Daarom belooft de koper in elke situatie geen gerechtelijke stappen te ondernemen tegen onze website, ons bedrijf en de mensen die voor ons bedrijf werken.
 • TRPPRZ garandeert dat alle bestellingen die betaald zijn, op een degelijke en discrete manier worden verzonden en verpakt. TRPPRZ is echter niet aansprakelijk voor enige schade of verlies veroorzaakt door het gebruik, de bestelling of de levering van onze artikelen aan of door u. Helaas kunnen douane- of postvoorschriften in het buitenland ingrijpen, waardoor uw zending enkele dagen vertraging oploopt of helemaal niet aankomt. We hebben echter wel hoge slagingspercentages.
 • Klanten beloven dat ze onze producten niet zullen doorverkopen op een commerciële manier (legaal of niet-legaal). Het gebruik mag enkel persoonlijke verlichting zijn, en om te delen onder vrienden. Tenzij u een bedrijf bent met een legaal belastingnummer en commerciële ID. Als er enige reden is om aan te nemen dat de bron van de betaling/het geld van de klant van frauduleuze oorsprong is, of de bestemming van onze producten anders zal zijn dan hierboven beschreven, zal dit leiden tot een ontzegging van de service van onze kant plus een terugbetaling.
 • TRPPRZ verkoopt niet aan minderjarigen of aan grote baby's. Wie bestelt, moet minstens 18 jaar oud zijn en in staat en bereid zijn om onze instructies aandachtig te lezen en op te volgen. Door een bestelling te plaatsen, verklaart de klant meerderjarig te zijn. Indien wij reden hebben om aan te nemen dat niet aan deze voorwaarde is voldaan, kunnen wij genoodzaakt zijn om een kopie van een legitimatiebewijs te vragen.
 • Wij verzenden nadat de betaling is ontvangen.
 • TRPPRZ producten & diensten zijn van toepassing op de Nederlandse wetgeving.
 • De klant belooft de productinformatie op onze website (en elders op het web) te lezen alvorens te bestellen en alvorens de goederen te gebruiken of te verbruiken. TRPPRZ ziet het informeren van bezoekers over haar producten als een van haar belangrijkste doelen, maar is op geen enkele manier verantwoordelijk voor ongelukken of schade veroorzaakt aan persoon(en) of goederen, door enig product aan de koper van onze producten. Er kunnen potentiële risico's zijn, naast voordelen, bij het nemen van paddo's. In geval van twijfel, gelieve u te onthouden. Hoewel een groeiend aantal mensen (ook in de academische wereld) gelooft dat paddo's bij verstandig gebruik voordelen kunnen opleveren voor iemands leven, is dit nog geen geaccepteerde opvatting in de reguliere gezondheidszorg. Vandaar dat TRPPRZ, zolang onze producten nog controversieel zijn, geen 'officiële' medische claims doet.
 • this is just a warning
  Inloggen
  Winkelwagen
  0 Artikelen